Trivsel  & arbetsmiljö

Vi medarbetare är det viktigaste företaget har och behandlas därefter. Utan oss medarbetare är Kåver & Mellin bara datorer och fina lokaler. Det är vi som gör att vi trivs på jobbet. Det innefattar samtliga medarbetare och ägare. Det är vår kunskap och vårt engagemang som beställaren betalar för. Det är vi som representerar företaget på  projektmöten, sociala medier och branschträffar.

Relationen till ledningen är viktig för att trivas. Vår ledning finns mitt bland oss och jobbar operativt i företaget. De bryr sig om oss kollegor vilket underlättas av att vi inte är ett börsnoterat företag och vi har inga vinstjagande aktieägare som inte bryr sig långsiktigt. Vi har inte heller några nedtryckande hierarkier. Du trycks snarare uppåt än nedåt! Har du en fråga eller idé? Fram med den!

Hos oss är du en människa, inte en funktion!

Alla ska trivas på jobbet

På jobbet är du en arbetare men framförallt en medarbetare. Du behöver vara skicklig på ditt jobb och då våra projekt kräver samarbeten så kräver vi även den förmågan av dig.

Jobb är en viktig och rolig del av livet, men inte hela livet. Därför tycker vi det är avgörande att livets olika delar går att pussla ihop på ett fungerande sätt.  Även familj och vänner är välkomna hos oss. Vi vill att de ska känna att vi medarbetare tar hand om varandra. Det är inte mer komplicerat än att fundera på när du trivs i ditt privata liv? Vi vill ha det så på jobbet!

Balans i vardagen

Hos oss har alla flextid. Beroende på bostadsort, familje-  eller livssituation hjälper det till att få ihop jobbet och livet. När vi sköter våra projekt kan vi vara flexibla. Vi jobbar digitalt och med fjärrskrivbord, vilket underlättar. Vi är ett företag, men har kontor på flera orter, vilket gör att vi kan jobba från ett annat kontor vid behov. Våra kontor finns nära kollektivtrafiken.

 • Kontoret  mitt på Södermalm i Stockholm ligger perfekt  kommunikationsmässigt. 2 minuters gång till Södra Station (pendeltåg), 5 minuters gång till Medborgarplatsen (gröna linjen) och  5 minuters gång till Mariatorget (röda linjen).
 • Kontoret på Kungsgatan i Uppsala ligger 7 minuters gång från centralstationen (tåg & buss) och bussar stannar även direkt utanför.
 • Kontoret i Tierp är placerat precis bredvid centralstationen (tåg & buss).
 • Kontoret i Karlskrona ligger centralt på Trossö, 3 minuters gång från tåg- & busstation.

 

Vi vill att alla ska trivas hos oss, så mycket att vi har en kommitté som hanterar trivselfrågor. Om någon har en åsikt tas den på allvar. Alla medarbetare har även ergonomiska arbetsplatser, fullt betalt gymkort eller likvärdigt.

För att vi ska få lön och överleva som företag behöver vi göra ett bra jobb. Den viljan krävs av alla som jobbar på hos oss. Eftersom vi gör ett bra jobb har vi möjligheter till en bra arbetssituation.

Bra jobb ger möjligheter

Att skratta ihop bygger vänskap, sammanhållning och bidrar med mycket annat positivt. Du drar ett större lass för en vän och hanterar lättare motgångar bland personer du trivs med och litar på. Därför har vi trevliga miljöer på kontoret för umgänge kryddade med aktiviteter som bl.a. PS4, pingis, bordshockey, lego, boule och ljudanläggning m.m. som vi roar oss med på raster och efter jobbtid.

För idrottsintresserade har vi ett korpenlag i fotboll och årliga turneringar i golf, pingis och bordshockey.  Bordshockeyturneringen 2016 kommenterades bl.a. av Lasse Granqvist, då de spelade in sin podcast Sporthuset hos oss. Vi budade hem den möjligheten via Musikhjälpens auktion, vilket gav oss en rolig kväll samtidigt som vi gav pengar till välgörenhet. Lyssna gärna på podden här!

Konferens

Inför jul- och sommarsemester har vi gemensamma avslutningar, som ofta innehåller aktiviteter, god mat och mycket glädje. Vi har bl.a. varit på Siggesta Gård, Ulfsunda Slott och Krägga Herrgård.

Konferensresor är både bra för kunskapsutbyte och sammanhållning. De senaste åren har vi bl.a. åkt till Lofsdalen, Istanbul och Kroatien. I Kroatien bodde vi på en privat yacht som vi cruisade runt på i den Kroatiska övärlden. Vi har även åkt på Champions League-matchen mellan Malmö FF – och Zlatans PSG.

Omtanke

När det går bra för oss vill i även hjälpa andra som behöver det. Det är en självklarhet för oss. Det visar vi i praktiken genom  att bidra till välgörenhet i olika former.

 • Vi har flera gånger handlat via musikhjälpens auktioner, vilket förenar både nytta och nöje, bl.a. Sporthuset podcast, Pär Lernström och Kommunikationsutbildning.
 • Vi har som lång tradition att delta i Mustaschkampen och Rosa Bandet där både anställda och företaget bidrar till  bröst- och prostatacancerforskning.
 • Vi deltog i ”Tillsammans gör vi skillnad” till förmån för Ung Cancer, där företaget gav 10kr per löpt kilometer eller 50kr per träningspass som vi anställa utförde under en månad.
 • Vi deltog i ”Mental Health Run” vilket bidrog till forskningen mot mental ohälsa.
 • Vi har bidragit till Läkare utan Gränser, vilka hjälper och räddar människor runt om i världen.
 • Våra äldre, men fullt fungerande datorer skänker vi till behövande.
 • Vi sponsrar idrottföreningar.

 

Detta är möjligt tack vare ett bra utfört arbete!

Kåver & Mellin ska vara en bra arbetsplats för alla!

Kolla gärna in oss på sociala medier, möt upp oss på en mingelkväll eller kontakta oss om du undrar hur det är att arbeta hos oss.