I våras började juryn sitt arbete med att kolla igenom alla inkomna och egna förslag på nybyggda flerbostadshus. Av 20 stycken valde de ut 3 stycken som nominerades till Bostadspriset 2017.  Den 28 november på Sveriges Arkitekters Arkitekturgala som hålls på Cirkus i Stockholm kommer vinnaren att koras.

Kåver & Mellin står som konstruktörer för Chokladfabriken, beställaren är Oscar Properties och arkitekten Jägerfelt Milton.

Detta är nu nominerat i Bostadspriset 2017.

Juryns motivering: 
”En före detta chokladfabrik från 1920-talet och ett kontorshus från 1970-talet har gjorts om till 85 bostäder i ett nyskapande projekt. Med en välfunnen balans mellan gammalt och nytt och en snillrik atriumlösning lyckas projektet nytolka platsens själ. Chokladfabriken visar en väg framåt inom ombyggnad som branschen behöver bli bättre på. ”

 

Läs mer här!