Persikan Veidekke

Placering: Stockholm

Lägenheter i historiska kvarter

Projektdeltagare

Beställare
Nordr sverige AB
Entreprenör
Veidekke entreprenad AB
Arkitekt
Ettelva arkitekter

Projektfakta

Status
Pågående
Antal huskroppar
1
Antal plan
7-9
Antal lägenheter
88st
Projektet innefattar
Bostäder
Garage
Nybyggnad
Medverkat i skeden
Systemskede
Bygghandlingsskede

Om projektet

Projektet omfattar nybyggnation av bostadsrätter och består av ett kvartershus med 88 lägenheter vid Barnängsgatan, Tvätt-Malins Park och Lottens gata på Södermalm. Kvarteret delas med grannfastigheten. Huskroppen har 7-9 våningar plus en indragen terrassvåning, ett souterrängplan samt en källarvåning.
I souterrängplanet placeras lägenhetsförråd och lägenheter. I källarplanet placeras garage, cykelförråd och El/UC. Garaget är åtkomligt via ramp från Barnängsgatan via grannfastigheten.
Fasaderna mot gatan har varierad karaktär av tegel och betong.

Om konstruktionen

Grundläggning består av delvis sulor på packad sprängbotten och delvis av pålar på berg då huset står på sluttande berg.
Stommen för huset består av prefabricerade håldäck och sandwichelement, både hel- och halvsandwich. Taket är uppbyggt av uppstolpade taktolar, bortsett från fläktrummen som byggs med lättelement av trä.

Denna växlas sedan av med en komplex betongstomme i de två nedersta våningarna för att få till körytor och parkeringsplatser i garaget på bottenvåningen. Denna betongstomme består av plattbärlag som vilar på platsgjutna betongpelare och betongväggar som till stor del fungerar som väggskivor. I ena delen av byggnaden återfinns ett större antal bjälklagsintegrerade höga betongbalkar för att åstadkomma en öppen planlösning i entréplanets lokal.

Grundläggning med längsgående sulor samt fundament på packad sprängbotten. För att hantera lyftkrafter från stommen har även ett 15-tal dragstag borrats ner i berget.

Vår roll

Huvudkonstruktör för projektet .

Bildgalleri

Daniel Holm

Uppdragsansvarig konstruktör

daniel.holm@k-m.se
08-121 306 38

Hör gärna av dig om du har några frågor eller om du vill veta något om projektet.