Cykelparkeringshus

Placering: Uppsala

Cykelparkeringshus vid Uppsala Centralstation

Projektdeltagare

Beställare
Uppsala Kommun
Entreprenör
Byggpartner
Arkitekt
Tengbom
Projektledning
Ramböll

Projektfakta

Status
Genomförda
Bruttoarea (BTA)
2100 kvm
Antal huskroppar
1
Antal plan
2
Antal lägenheter
1200 cykelplatser
Projektet innefattar
Garage
Träprojekt
Medverkat i skeden
Bygghandlingsskede
Byggskede
Programskede
Systemskede

Om projektet

I Uppsala uppfördes ett cykelparkeringshus i anslutning till centralstationen. Parkeringshuset fick en utformning som andas miljötänk med trästomme, sedumtak och solceller.

Om konstruktionen

Grundläggning på sulor och kantbalkar. Stomme av limträpelare och -balkar och mellanbjälklag och takbjälklag av KL-trä. Stabiliteten utfördes med vindkryss av limträ i fasad.

Vår roll

Vi är huvudkonstruktör för projektet och har varit med från programskede till genomförandet av byggnaden.

Bildgalleri

Jonathan Blomqvist

Konstruktör

jonathan.blomqvist@kaver-mellin.se
018–430 41 07

Hör gärna av dig om du har några frågor eller om du vill veta något om projektet.